"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .



Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 1η Δεκεμβρίου

Φωτό

Μην εφησυχάζετε το AIDS είναι εδώ!

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν οι επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας.

«Η πραγματικότητα για την HIV/AIDS λοίμωξη στην Ελλάδα, όπως αυτή απεικονίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν δικαιολογεί τον εφησυχασμό» αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τονίζοντας ότι ο αριθμός των νέων ΗΙV διαγνώσεων είναι υψηλός και αφορά κυρίως νέους ανθρώπους.
Στην ύφεση της επιδημίας του AIDS στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στις μισές από τις 25 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική, έχει οδηγήσει η αυξημένη χρήση του προφυλακτικού, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ κατά του AIDS.

Ειδικά, για τους νέους στην Αφρική αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή το ασφαλέστερο σεξ με λιγότερους ερωτικούς συντρόφους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, οι χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής «πέτυχαν ή ετοιμάζονται .........




να πετύχουν τον διεθνή στόχο της μείωσης κατά 25% της συχνότητας εμφάνισης του ιού στους νέους».

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια νέοι, ηλικίας 15 έως 24 ετών, ζουν με το AIDS. Συνολικά 900.000 νέοι μολύνθηκαν το 2008, εκ των οποίων το 66% είναι γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Από τις 29 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου 2010, στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (χάρτης), θα υπάρχει κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου μπορείτε να κάνετε ανώνυμα και δωρεάν το γρήγορο τεστ για HIV (Rapid HIV Test), το οποίο πραγματοποιείται με τη λήψη σάλιου από το στόμα και εμφανίζει αποτελέσματα εντός 30 λεπτών.

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα κρούσματα τους AIDS στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας. Έχει υπολογισθεί ότι στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα 10.450 καταγεγραμμένοι φορείς και 5.100 υπό θεραπεία.

Φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια γεννήθηκαν δύο παιδιά από οροθετικές μητέρες οι οποίες γνώριζαν ότι είναι φορείς του ιού και οι επιστήμονες επισήμαναν την ανάγκη του προγεννητικού ελέγχου.

Όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας, υπογράμμισαν ότι ο πληθυσμός πλέον δεν φοβάται τον ιό όπως παλαιότερα, και πρόσθεσαν ότι όλο και πιο αργά προσέρχονται φορείς της νόσου για να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις. Υπογράμμισαν δε, ότι όσο πιο έγκαιρα διαγνωστεί ο ιός τόσο καλύτερα για τους ασθενείς καθώς θα πρέπει τους παρέχεται θεραπεία πριν αρχίζει να καταρρέει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Οι επιστήμονες ποντάρουν στα νέα φάρμακα ιό του ΑIDS δεν αναμένεται να έρθει άμεσα από ένα νέο εμβόλιο αλλά από νέα φάρμακα ή συνδυασμούς τους τα οποία θα χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα καταφέρνουν να «υπνώνουν» τον ιό HIV.
Ενόψει του 22ου Πανελλήνιου συνεδρίου για το AIDS που αρχίζει την Παρασκευή στην Αθήνα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι σημαντική ιδίως στις μέρες μας καθώς μπορεί να συμβάλλει και στην οικονομία που επιχειρείται να γίνει στα συστήματα υγείας.

Από την πλευρά τους οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις «PRAXIS» και «Κέντρο Ζωής» παρουσιάζουν από σήμερα και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.
«Θα είναι μια παρέμβαση που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του 2011 και όχι μόνο για την 1η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS», τόνισε ο πρόεδρος της PRAXIS Τ.Αντύπας, ο οποίος εξήγησε ότι η καμπάνια επικεντρώνεται στη χρήση προφυλακτικού και στην τακτική εξέταση για τον ιό.

Πόσα ξέρετε για τον ιό HIV?

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τα 15,9 εκατομμύρια που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, πάσχουν από AIDS, όπως αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι οροθετικοί τοξικομανείς είναι ιδιαίτερα πολυάριθμοι σε πέντε χώρες: Κίνα, Μαλαισία, Ρωσία, Ουκρανία και Βιετνάμ, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Σύμφωνα, πάντα, με την έκθεση, ένας καθοριστικός παράγοντας για να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού στους τοξικομανείς είναι η παροχή ενός «ασφαλούς μέρους» για να κάνουν χρήση, όπως οι αίθουσες που υπάρχουν στην Ελβετία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργου.
-

http://www.madata.gr/


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Βραβεία καί Δωράκια από μένα γιά εσάς !!

Καλημέρα σας ,
Εφτασε η στιγμή καί γιά μένα νά δώσω τά βραβεία μου καί τά δωράκια  σέ εσάς
πού μού κρατάτε ομορφες ώρες συντροφιάς οταν σάς διαβάζω καί
σάς ευχαριστώ για αυτό .

Από καρδιάς λοιπόν :

1) Στόν bikerboy ..( 2 ξέρει αυτός γιατί :p:p)

Φωτό

Φωτό

2) Στήν tweety(μαρία)τό μαράκιμου

Φωτό

3) Στήν φίλη μου Αχτίδα

Φωτό

4) Στόν Δημήτρη τής Αχτίδας

Φωτό

5) Στήν Lilium αγαπημένο μου λουλουδάκι

Φωτό

6) Στό Γκρινιάρικο Μαρούλι (μαρουλάκι μου)

Φωτό

7) Στόν φίλο ΙΑΝΟ

Φωτό

8) Στήν φίλη lourdi

Φωτό

9) Στόν φίλο Kantharos

Φωτό

10) Στήν Γιαγιά Αντιγόνη

Φωτό

11) Στήν αγαπημένη Νεραιδούλα μου Litle Green Fairy
μαζί μέ τά νεραιδένια παπουτσάκια της .

Φωτό

Φωτό

12) Το ημερολόγιο της Χοντρής !

Φωτό



13) Στόν φίλο  ΜΑΓΟ !



 


 









14) Στόν φίλο Black Bill


Φωτό


15) Στόν φίλο Evil Chef



















  

Επίσης στόν Evil Chef γιά νά δοκιμάζει τίς λιχουδιές του






















στήν αγαπημένη κοκκινογοβίτσα simone
















στήν υπέροχη  Maria  γιά τίς δημιουργίες της.






















Επιστροφή στην αρχική σελίδα.
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...