"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια δράσης του ΚΕΘΕΑ- ΔΙΑΒΑΣΗ

Φωτό


health.in.gr
Αθήνα: Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ- ΔΙΑΒΑΣΗ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και υποστήριξης στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους, 20 χρόνια παρουσίας και παρέμβασης στην πόλη της Αθήνας, 20 χρόνια προσπάθειας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Αναλυτικότερα:.........

«Τεχνοπόλις» του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης», Πειραιώς 100, Γκάζι)
Από τις 23 έως τις 28 Νοεμβρίου 2010 - Εκθέσεις κεραμικής, κατασκευών,........

φωτογραφίας, γλυπτικής, αφίσας, κοσμήματος, παπιέ-μασέ του ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ
� Δημιουργικά εργαστήρια για το κοινό
� Προβολές
� Happenings
� Ενημερωτικό περίπτερο Εγκαίνια: Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:00 μ.μ.
Διάρκεια: Τετάρτη 24 Νοεμβρίου έως Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00
Θέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138)
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, μουσικοχορευτική παράσταση
� 18:00-18:30 παραδοσιακοί χοροί από τη Θράκη
� 18:45-19:30 έντεχνο παραδοσιακό τραγούδι
� 19:30-20:30 χοροί από τη Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου
� 20:45-21:30 χοροί από τη Μικρά Ασία

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010, θεατρικές παραστάσεις
� 19:00-19:45 «20» χοροθέατρο
� 20:15-21:30 «Πλούτος 1929»

Το ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990. Ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόγραμμα ημερήσιας παρακολούθησης και παρέχει άμεσα και δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες απεξάρτησης, χωρίς τη χορήγηση υποκατάστατων.
Απευθύνεται: σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους.
Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού: 210 8626761.
Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης: 210 8612604.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Happy Rebirthday: Αναδρομική έκθεση αφίσας για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση

Φωτό


health.in.gr
Αθήνα: Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνει αναδρομική έκθεση αφίσας υπό τον τίτλο Happy Rebirthday με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα, 1-10 Δεκεμβρίου.

Παρουσιάζονται 90 αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ Σχήμα + Χρώμα.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες .........


όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Οι αφίσες της έκθεσης αποτελούν το υλικό εικονογράφησης του ετήσιου ημερολογίου του ΚΕΘΕΑ για το 2011, το οποίο τυπώνεται στο ΚΕΘΕΑ Σχήμα + Χρώμα, την παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη των προγραμμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ.
Το ημερολόγιο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της έκθεσης.,γιά οποιον θέλει .

Χώρος: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)
Διάρκεια: 1-10 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 - 16:00 & Σάββατο 10:00 - 14:00
Απογεύματα: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30 - 21:00

Είσοδος ελεύθερη
Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση της Στοάς του Βιβλίου.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...

AIDS: «Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής»

Φωτό


health.in.gr
Αθήνα: Μια πρωτοποριακή καμπάνια για την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12), υλοποιούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, PRAKSIS και Κέντρο Ζωής.

Η εκστρατεία αυτή θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μπορεί και να σας προβληματίσει. Το σίγουρο όμως είναι πως θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια νεανική καμπάνια ενημέρωσης για το H.I.V./AIDS, που βασικό στόχο έχει την προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων, ακόμη και όσων νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αφορά.

Πλήθος εθελοντών, ανώνυμων και διασήμων φωτογραφήθηκαν και πρωταγωνίστησαν για να ενισχύσουν τα μηνύματα ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης γύρω από τον ιο HIV, που προκαλεί το AIDS καθώς και της καταπολέμησης του κοινωνικού στιγματισμού.

Παράλληλα, για το διάστημα 23 Νοεμβρίου μέχρι και την 22η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης, που απευθύνονται τόσο στον ελληνικό όσο και στον μεταναστευτικό πληθυσμό.

Η ιδιαιτερότητα της εκστρατείας αυτής έγκειται σε......
δύο σημεία: αγκαλιάζει όλους τους πληθυσμούς (γηγενής, μετανάστες, άτομα με αναπηρίες) και θα διατρέχει όλο το έτος ασταμάτητα. Γιατί η ενημέρωση δεν θα πρέπει να ξεκινά και να σταματά την 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS).

Με κεντρικό μήνυμα «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», η καμπάνια της PRAKSIS και του Κέντρου Ζωής εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.

«Το AIDS στο δυτικό κόσμο πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και ατομικής ευθύνης. Παρ' όλες τις ατέλειες και τις ελλείψεις που εντοπίζονται σε κεντρικό επίπεδο, την αποσπασματική ενημέρωση, τη διαπιστωμένη ανάγκη για μεγαλύτερες δαπάνες στα κέντρα πρόληψης και έρευνας, αλλά και κυρίως τη δυσκολία ελεύθερης πρόσβασης πληθυσμών στην εξέταση και στη φαρμακευτική αγωγή, ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες στο ζήτημα αυτό.
Με την φετινή καμπάνια επικεντρωνόμαστε τόσο στη χρήση του προφυλακτικού, ως μοναδικού αξιόπιστου μέσου πρόληψης αλλά, και κυρίως στην τακτική εξέταση, που μας αφορά όλους» τονίζει ο pρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.

Η εκστρατεία αυτή είναι σχεδιασμένη και προσανατολισμένη στην προώθηση μηνυμάτων για όλα τα άτομα ηλικίας από 15-35 ετών και για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Θεωρώντας ότι ήδη υπάρχει ένα πολυπολιτισμικό παζλ εθνοτήτων και διαφορετικών χωρών προέλευσης, η καμπάνια θα είναι μεταφρασμένη σε 12 διαφορετικές γλώσσες ενώ ταυτόχρονα τα οπτικοακουστικά μηνύματα (ενημερωτικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα) θα προωθηθούν ταυτόχρονα όχι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αλλά και στις κοινότητες των ίδιων των μεταναστών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν τόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και από εθελοντές των οργανώσεών μας προκειμένου η ενημέρωση αυτή να μην είναι adhoc αλλά να έχει διάρκεια και πολλαπλασιαστική εμβέλεια.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν διάρκεια ενός μήνα (με κεντρικό άξονα την 1η Δεκεμβρίου, αλλά και το επικοινωνιακό μέρος της καμπάνιας το οποίο θα έχει διάρκεια τριών μηνών, θα λαμβάνουν χώρα και θα προσανατολίζονται στην προσέγγιση των πληθυσμών με τρόπο διαδραστικό, προτείνοντας έτσι μια διαφορετική οπτική της διάδοσης των μηνυμάτων, τα οποία θα προωθούνται όχι μόνο με έντυπο υλικό αλλά και με την χρήση της νέας τεχνολογίας.

«Η καμπάνια που η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής έχουν ήδη σχεδιάσει και προγραμματίσει, αφορά τόσο στην ένωση των δυνάμεων των δύο αυτών φορέων προκειμένου να προβούν σε μία συνδυαστική εκστρατεία που θα περιλαμβάνει την ενημέρωση, πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, αλλά και προτροπή αυτών που δεν έχουν εξεταστεί για τον HIV προκειμένου να το κάνουν. Επίσης, η εκστρατεία αυτή θα στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού», επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Ζωής, Παναγιώτης Βότσης.

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Free Hugs με γνωστούς ηθοποιούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, αθλητές κ. ά., πορεία ενημέρωσης με τη συνοδεία κρουστών στο κέντρο της Αθήνας, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Κρήτη καθώς και σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ της χώρας.

Η εκστρατεία επίσης, συνδιοργανώνει με το Screw και το Enola, το Fuck aids στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1 και 2 Δεκεμβρίου με δρώμενα, ομιλίες στο Ολύμπιον και συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκστρατεία: «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», υποστηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστοριούλες μέ παραμυθάκια .

Βραδάκι Τρίτης μέ τόν καιρό νά έχει ψυχράνει,καί μέ έναν αέρα περίεργο,-έχουμε κοντά ένα μήνα μέχρι τά Χριστούγεννα,γιά νά δούμε τελικά τι καιρό θά μάς κάνει-καί θέλωντας νά ξεπεράσω μιά ξαφνική μελαγχολία πού μέ επιασε ..(λές νά,ναι απ τήν χτεσινή μέρα ??..),"ξέθαψα" λοιπόν κάτι ΠαραμυθοΙστορίες πού έχουν ομως ιδιαίτερο νόημα, μόύ αρέσανε, καί έτσι είπα νά τίς γράψω καί εδώ ..

1) Τό αρνάκι πού έφαγε τόν Λύκο ..

"Δεν ξέρω να σου πω πότε συνέβη με ακρίβεια. Τι ήταν εκείνο που μ' έκανε να γίνω όπως έγινα. Να με πληγώνει τόσο η αδικία, να ενστερνίζομαι ποικίλες προσβολές σα να 'τανε προσωπικές. Να θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Ίσως πολύ νωρίς, πιο νωρίς από μένα, εκεί μέσα στη ζεστή κοιλιά της μάνας μου. Πιστεύεις στο άγραφο χαρτί; Να είναι λες τελείως άγραφο; Ή μήπως έχουν προλάβει να το μουτζουρώσουν και ν' αφήσουν αόρατες δαχτυλιές διάφορα χέρια; Κάποια τέτοια άγραφα χαρτιά μετρούν πατημασιές...

Θυμάμαι που λες τη χρονιά, φθινόπωρο όπως τώρα, μια ημέρα σαν τις υπόλοιπες, προχωρημένο απομεσήμερο. Στο νηπιαγωγείο πήγαινα πρώτη φορά, ένα σποράκι τοσοδά με κορδελίτσα στα μαλλιά, κι όμως το γεγονός θα μπορούσε να 'χε συμβεί χθες. Φρέσκο σαν το χαμόγελο του πεντάχρονου. Τα παιδιά γύρω μου, αποχαυνωμένα, είχαν αρχίσει να παίρνουν θέση ύπνου αγκαλιάζοντας τα θρανία τους. Η δασκάλα μιλούσε, μιλούσε - ξέρεις πώς μιλάνε κάποιες γυναίκες και γίνονται ολάκερες ένα στόμα. Ήταν η ώρα του παραμυθιού. Μαγική ώρα. Τόσο που θα μπορούσε να μεταβάλει τη διάθεση της δασκάλας από υποχρεωτική βαρεμάρα σε σαδιστική πλήξη. Με την εύκολη ικανότητα να γίνει πλήγμα.

Πώς της κατέβηκε ν' αλλάξει την ιστορία; Με ποιο δικαίωμα; Μέ βάση.........

Φωτό

ποιαν υπεροχή; Ακούς εκεί το αρνάκι να φάει το λύκο! Όχι και πάλι όχι. Το δαχτυλάκι τεντωμένο στον αέρα. Κι αν δε γίνονται αυτά στα παιδικά παραμύθια, ένα δαχτυλάκι τεντωμένο τι να σου κάνει; Ο λύκος, κυρία, έφαγε το αρνί! Ανάποδα μας το είπατε...Το αρνάκι ήταν που φαγώθηκε. Το αρνάκι...

Αλήθεια; Κι εσύ πώς τολμάς να με διορθώσεις; Με ποιο δικαίωμα; Εγώ θα σου πω πώς πάει το παραμύθι. Εγώ θα σου πω πότε θα μιλήσεις. Ακούς εκεί το αρνάκι να διορθώσει το λύκο!

Κάποια δάκρυα επιχείρησαν θανατηφόρο σάλτο, παραλίγο να ξεφύγουν απ' τη σωστή τους θέση εκεί πίσω απ' τα βλέφαρα. Μην κλάψεις μπροστά της. Όχι, σε ικετεύω μην κλάψεις. Κι έπειτα ήταν και το ραβασάκι στην τσεπούλα. Ποιο παιδικό χεράκι να το 'χε βάλει εκεί; Και γιατί;

"Σ' αγαπώ";;!! Ποιος τολμά να σ' αγαπάει και να σ' το γράψει; Με ποιο δικαίωμα; Εγώ θα σου πω πώς πάει το παραμύθι. Τρέχα τώρα στη γωνιά σου να παίξεις, είναι νωρίς για "σ' αγαπώ", είναι νωρίς για να 'σαι πνεύμα αντιλογίας, είναι νωρίς, είναι νωρίιιιις!

Κι είναι, που λες, αργά για την αγάπη μα όχι για την αδικία. Το αρνί έφαγε το λύκο, ο κόσμος έγινε επίπεδος, η μέρα νύχτωσε, παιδιά μεγάλωσαν, δασκάλες συνταξιοδοτήθηκαν. Μα ακόμη κάποια δάκρυα κάνουν το μεγάλο σάλτο κι ενίοτε τα καταφέρνουν".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2) Η Νεραιδούλα .

"- Ωχχχ, Αποφασιστικέ κοίτα εκεί!
- Ναι, ναι τι περίεργο πλάσμα Κοινωνικέ!
- Πρέπει να το έχω ξαναδεί αυτό! Να το έχω ξαναδεί λέω!
- Καλά υπάρχει και κάτι που δεν έχεις δει εσύ, χα, χα ...; Ζωτικέ! Πάμε να δούμε από κοντά μήπως χρειάζεται βοήθεια. Τι λέτε φίλοι μου;
- Ναι, ναι πάμε!!
- Με προσοχή όμως μήπως -μήπως λέω- και απλά κοιμάται! Μην το ενοχλήσουμε!

- Τι πλάσμα είσαι εσύ;
- Αμάν, αμάν αυτό το πλάσμα κλαίει!!
- Κάντε ησυχία -ησυχία λέω!- να ακούσουμε τι έχει να μας πει!!

- Σνιφ, σνιφ ...; ποιοι είστε εσείς τι θέλετε από εμένα;;

- Να σε γιατρέψουμε θέλουμε ...; αν είσαι χτυπημένο!
- Να σε ταΐσουμε, ναι, ναι, θέλουμε ...; αν είσαι πεινασμένο!
- Να σε βοηθήσουμε θέλουμε γενικά! Ααα ...;
Κατάλαβες -κατάλαβες λέω;- τώρα μικρό μας πλασματάκι ...; και τόσο ...; εύθραυστο;; Λέω ...;

- Σνιφ ...; Καλά δεν έχετε ξαναδεί πλάσμα σαν και μένα;;

- Όχι! Μοιάζεις με κάτι πλάσματα που έχουμε εδώ γύρω στο δάσος μας, αλλά, δεν είναι ...; σαν και εσένα!...
- ...;δεν έχουν τόσο μαραμένα τα φτερά τους!... Όχι, όχι ...;
- ...;ούτε και τόσο υγρά και λυπημένα -λυπημένα λέω ...;- τα μάτια τους ...; θα έλεγα κι εγώ ...;!

- Το πρόβλημα μου δεν είναι ούτε το ότι έχω χτυπήσει, ούτε το ότι πεινάω, ούτε, ούτε, ούτε ...;

-(Και οι τρεις φίλοι μαζί) Τότε ποιο είναι;;;
- Με πονάει η καρδούλα μου ...; σνιφ, σνιφ ...; Με πονάει!!
-(Και οι τρεις φίλοι μαζί) Η καρδούλα σου;;; Γιατί πλασματάκι Χρωματιστό;;;

- Γιατί, σνιφ, γιατί ...; η καρδούλα μου είναι ευαίσθητη ...;!!
Πονά γιατί έχει τόσα πράγματα να δώσει και δεν μπορεί ...;
Κανένας δεν τα θέλει πια ...; Σνιφ ...;

Φωτό

- Ωχχ ...; ξέρω για τι πράγμα μιλάς! Κουράγιο!
Πρέπει να κοιτάς μπροστά και να κάνεις υπομονή! Μην αφήσεις τον εαυτό σου να λυγίσει!
Μόνο αυτός μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει!
Πάντα να πιστεύεις πως υπάρχουν πλάσματα που μπορούν και θέλουν
να πάρουν αυτά που έχεις να τους δώσεις! Συμφωνείτε φίλοι μου;!
- Και βέβαια, ναι ναι! Αυτά τα έχουμε πει πόσες φορές μεταξύ μας!
Εσύ έχεις πολύχρωμα φτερά! Άνοιξε τα και πέταξε! Μη κάθεσαι στη γη.
Εσύ γεννήθηκες για να πετάς ελεύθερο ...
-να πηγαίνεις από λουλούδι σε λουλούδι και να του δίνεις Ζωή -Ζωή λέω!

Ξέρω τι πλάσμα είσαι! Ξέρουμε τι πλάσμα είσαι! Και τι δεν έχουν κάνει για εσένα!
Τι τραγούδια πλουμιστά, τι ζωγραφιές αρωματικές ...; και τι δεν έχουν φτιάξει
όλα τα πλάσματα του δάσους! Είσαι μια από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις τους!!!

-(Και οι τρεις φίλοι μαζί)
Ζωήρεψε Χρωματιστό πλάσμα και πέταξε!
Ζωήρεψε και αφουγκράσου την αγάπη!
Σε όλου του δάσους τη ζεστή αγκαλιά και χόρεψε!
Νιώσε με όλο σου το είναι το σημάδι!

- Ευχαριστώ σας φίλοι μου! Μπορώ να σας λέω έτσι; Τι θα έκανα χωρίς εσάς τούτη τη στιγμή δεν ξέρω!
Στερεύουνε τα δάκρια, λυτρώνετε η ψυχή μου!

-(Και οι τρεις φίλοι μαζί)
Εμείς είμαστε φίλοι με όλα τα πλάσματα του δάσους!
Αρκεί να ζούνε σ' αυτό ταπεινά και να το αγαπάνε!
Εμείς είμαστε φίλοι με όλα τα πλάσματα του δάσους!
Αρκεί να συμπεριφέροντε αρμονικά κι αυτό το ίδιο να εκτιμάνε!

Ζωντάνια δώσατε φίλοι μου στα άψυχα φτερά μου!
Με αγάπη στηρίξατε την πληγωμένη την καρδιά μου!
Κι εγώ -κοιτάξτε με!- ξαναπετώ, στου ήλιου τις ακτίνες!
Στα λουλούδια πάω να δώσω φιλιά, του δάσους σερπαντίνες!

-(Και οι τέσσερις φίλοι μαζί, χορεύοντας και τραγουδώντας!)
Φίλοι μας Χρωματιστοί εσείς -εσείς λέμε!, με τα φτερά μαραζωμένα
ποτέ στα πόδια μην το βάζετε σας το λέμε, απ' την ψυχή μας ενωμένα!
Πλάσματα του δάσος μας γίνετε, συνοδοιπόροι λαμπεροί και ταπεινοί
γιατί η αγάπη είναι απλή, μα τόσο τόσο πολύ όμως ξεχωριστή !!

Η φυσικότητα και η ιδιαιτερότητα της, την κάνει μοναδική!
Βάλσαμο καρδιάς είναι και με γλώσσα παιδική!
Θυμηθείτε την απλά στα χρόνια της πρώιμης νιότης σας!
Το γέλιο και τη χαρά της άγουρης ωριμότης σας!

Χορέψτε, γελάστε, συντροφεύστε
του δικού σας δάσους πλάσματα!
Συμπαρασταθείτε και τραγουδήστε
του όλου δάσους θαύματα!!!"

Οι παραμυθευτάδες μας
Κοινωνικός : ένα απλό, μικρό και ταπεινό μυρμηγκάκι
Αποφασιστικός : ένα απλό, μικρό και ταπεινό σκαθαράκι
Ζωτικός : ένα απλό, μικρό και ταπεινό σκουληκάκι
Χρωματιστό πλάσμα : μία απλή, μικρή και ταπεινή Νεραιδούλα .

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...