"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .



Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καλό Μήνα σέ ολους !!

1 τού Μήνα Φλεβάρη λοιπόν σήμερα ,ο τελευταίος (ίσως) μήνας τού χειμώνα .. γιά αυτό λέω νά σάς κεράσω μιά γλυκιά ανάμνηση πού θυμίζει Χειμώνα.

Μαρμελάδα Πορτοκάλι πού τήν έφτιαξα χτές .
καί δείτε πώς τήν εφτιαξα πανέυκολα ..

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό και 200 γρ. ,ζάχαρη , 2 ξυλάκια κανέλα  , 1 βανίλια  , ένα  λεμόνι τόν   χυμό
3-4 βαζάκια γυάλινα απαραίτητα..για την αποθήκευση της μαρμελαδίτσας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έβαλα πρώτα τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια να βράσουν και πέταξα το πρώτο νεράκι ,κατόπιν δεύτερη φορά να ξαναβράσουν ,πέταξα και το δεύτερο νερό και μία τρίτη και...τελευταία .Και αυτό ,για να μην είναι πολύ πικρές οι φλουδίτσες ,αλλά και να μαλακώσουν ελαφρά .Στη συνέχεια ,έβαλα τις βρασμένες φλούδες στο μούλτι και τις πολτοποίησα .Σε μεγάλη και βαθειά κατσαρόλα ,έριξα την ψύχα από τα πορτοκάλια ,αφού την ψιλοέκοψα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσα την ζάχαρη ,τον πολτό από τις φλούδες και τα δυο ξυλάκια κανέλα ρίxnω και τον χυμό από ένα λεμονάκι ,για να αποτρέψω το ζαχάρωμα...Μόλις άρχισε να βράζει ,κατέβασα τη φωτιά στο μισό της περίπου και περίμενα να ξαφρίσω .Συνήθως κατά τον πρώτο βρασμό ,αφρίζει .

Άφησα τη μαρμελάδα ,περίπου 25 λεπτά της ώρας και προς το τέλος ,έριξα και τη βανίλια .*Εδώ ,θέλει λίγη προσοχή ,γιατί μας ξεγελάει η μαρμελάδα ,ότι είναι ακόμη νερουλή .Όχι όμως ,απλά...μας ξεγελά ,γιατί αν κρυώσει σίγουρα...θα πήξει .Την αφήνουμε να κρυώσει καλά ,στην κατσαρόλα και την μοιράζουμε μετά στα γυάλινα βαζάκια μας . Κατά την ταπεινή μου άποψη ,νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο νόστιμη......μαρμελάδα !!! Αλλά εντάξει ,αυτά είναι......ανάλογα με τις ορέξεις του καθένα από εμάς .


Συνοδέυει υπέροχα τόν καφέ σας . Επίσης μπορείτε νά φτιάξετε γεμιστά μπισκοτάκια , κέικς η καί κορμούς μέ μαρμελάδα ,εγώ τήν προτιμώ μέ τόν καφέ μου πάνω σέ μιά φρυγανίτσα ..

ΚΑΛΟ  ΣΑΣ  ΜΗΝΑ !!!!!

Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...