"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Ενα Παραμύθι γιά μικρά .. καί μεγάλα παιδιά ...

Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας

Έρχονται τα Χριστούγεννα! φώναξε χαρούμενα ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο μικρός άγγελος.
Η Χριστουγεννιάτικη φουντωτή γιρλάντα με τους εφτά αγγέλους που κρέμονταν από πάνω της, τινάχτηκε ολόκληρη. -Μας ξύπνησες! διαμαρτυρήθηκαν οι άγγελοι με μια φωνή. Τι σε έπιασε και φωνάζεις ξαφνικά; -Έρχονται! Έρχονται τα Χριστούγεννα! φώναξε και πάλι ο μικρός άγγελος. Οι άλλοι άγγελοι χασμουρήθηκαν. Ίσιωσαν τα χάρτινα φτερά τους που ήταν σκεπασμένα με λείο και μαλακό ύφασμα και ρώτησαν το μικρό τους αδερφό. -Και εσύ που το ξέρεις; Μέσα σε αυτό το κουτί που είμαστε κλεισμένοι, δεν έχουμε ούτε ημερολόγια, ούτε ρολόγια.

Πως μπορούμε να ξέρουμε τι εποχή είναι, αν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τη στιγμή που κάποιος θα ανοίξει το καπάκι από το κουτί και θα μας τοποθετήσει με τα άλλα στολίδια πάνω στο δέντρο. -Κι όμως εγώ ξέρω πως έρχονται τα Χριστούγεννα! Τα μυρίζω!

Οι άγγελοι της φουντωτής γιρλάντας έξυσαν συγχρονισμένοι σαν χορευτές μπαλέτου, το φτιαγμένο από γουνίτσα φωτοστέφανο στο κεφάλι τους. -Τα μυρίζεις; απόρησαν! Α, εσύ είσαι τελείως χαζούλης! -Μα ναι! επέμενε ο μικρός άγγελος. Τα μυρίζω στον αέρα που έχει γίνει υγρός και βαρύς. Στη μυρωδιά από τα ξύλα που καίγονται στο τζάκι. Στα γλυκά με κανέλα και μέλι που φτιάχνουν στην κουζίνα του σπιτιού. Έρχονται Χριστούγεννα σας λέω!

Εμείς το μόνο που μυρίζουμε εδώ μέσα είναι κλεισούρα και σκόνη. Κοιμήσου μικρέ. Έχουμε καιρό ακόμα μέχρι τα Χριστούγεννα του είπαν οι άγγελοι και ξάπλωσαν πάνω στο βαμβάκι που είχαν για στρώμα για να μη τσαλακωθούν και σκιστούν. Όμως ο μικρός άγγελος, ο τελευταίος στη φουντωτή γιρλάντα με τους αγγέλους, δεν μπορούσε να κοιμηθεί από την χαρά και την προσμονή. Έφταναν τα Χριστούγεννα και επιτέλους θα βρισκότανε και πάλι πάνω στο στολισμένο δέντρο. Εκεί μπορούσε να βλέπει όλο το σπίτι, στολισμένο με γκι και κορδέλες. Να λιγουρεύεται το γιορτινό τραπέζι με τα γλυκά και τα φαγητά που μοσχοβολούσαν. Να λικνίζεται στο ρυθμό.......

των όμορφων τραγουδιών που ηχούσαν παντού και να χαίρεται με τα γέλια, τα παιχνίδια και τις κλεφτές ανυπόμονες ματιές των παιδιών στα κουτιά με τα δώρα κάτω από τα κλαδιά του έλατου. Και να που πραγματικά είχε δίκιο. 

Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν με γοργούς ρυθμούς και κάποια μαγική στιγμή, το καπάκι του κουτιού που κρατούσε κλειστή την φουντωτή Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με τους εφτά αγγέλους άνοιξε. Το φως ξεχύθηκε λαμπρό και ζεστό μέσα στο κουτί και ξύπνησε τα αγγελάκια που χαρούμενα φώναξαν όλα μαζί πια: -Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Μαζί με αυτό, άνοιξαν και άλλα κουτιά. Το μεγάλο κουτί με τις γυάλινες μπάλες που τσούλησαν γρήγορα στο χαλί. Το κουτί με τους βελούδινους φιόγκους που τεντώθηκαν νυσταγμένοι. Το κουτί με τις καμπάνες που με μιας άρχισαν να χτυπάνε. Τον ξύλινο καρυοθραύστη που ακόνισε την μασέλα του. Τα Άγιο-Bασιλάκια που κρατούσαν κιθάρες και βιολιά στα χέρια τους. Και στη γλώσσα των παιχνιδιών που κανείς δεν γνωρίζει και δεν ακούει, άρχισαν όλα τα στολίδια να πανηγυρίζουν, να γελάνε και να τραγουδάνε χαρούμενα που μετά από μεγάλη αναμονή οι γιορτές έφτασαν και το φως της μέρας ανέδειξε τα όμορφα χρώματα τους. Μα πιο πολύ χαρούμενος ήταν ο μικρός άγγελος της φουντωτής γιρλάντας. Γιατί αυτός ήξερε πιο μπροστά από τα άλλα στολίδια πως τα Χριστούγεννα είχαν φτάσει. Το μύριζε και το ένιωθε μέσα στην καρδιά του και δεν έβλεπε την ώρα να σταθεί πάνω στο δέντρο και πάλι. Και η στιγμή αυτή είχε φτάσει. Τα λεπτά χέρια μιας όμορφης γυναίκας με μακριά μπουκλωτά μαλλιά μπήκαν μέσα στο κουτί και έπιασαν την γιρλάντα με τους αγγέλους.

Η καρδιά του μικρού αγγέλου πήγε να σπάσει. -Τώρα θα πετάξω ψηλά στο έλατο, σκέφτηκε. Θα δω το στολισμένο σπίτι, τα παιδάκια που τρέχουν γύρω από τα σκορπισμένα στο σαλόνι στολίδια και δώρα, τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων να ζεσταίνουν το κρύο που ένιωθα τόσο καιρό μέσα στο κουτί. Μα καθώς σκεφτόταν όλα αυτάχρατς! Το χάρτινο φτερό του πιάστηκε στο καπάκι από το κουτί που δεν είχε καλά ανοίξει και κόπηκε στη μέση. -Αχ τι κρίμα! Έσκισα το φτερό του τελευταίου στη σειρά αγγέλου. Δεν πειράζει. Τώρα η γιρλάντα θα έχει μόνο έξι αγγέλους, είπε η γυναίκα με τα μπουκλωτά μαλλιά και παίρνοντας στα χέρια της ένα ψαλίδι έκοψε το σκοινί που συγκρατούσε τον άγγελο στην φουντωτή γιρλάντα και τον έβαλε και πάλι μέσα στο κουτί. Όλα τότε ησύχασαν. Τα στολίδια έπαψαν να γελάνε και να φωνάζουνε στη γλώσσα των παιχνιδιών. Το φως που έλουζε τα κουτιά χλόμιασε και το κρύο σκέπασε τον μικρό άγγελο με το σκισμένο φτερό, που έμεινε ξαπλωμένος στον πάτο του κουτιού. -Δεν θα γνωρίσω τα φετινά Χριστούγεννα. Δεν θα μυρίσω τα φρεσκοψημένα γλυκά στο φούρνο. Δε θα τραγουδήσω μαζί με τα παιδιά, που θα στέκονται στην πόρτα χτυπώντας τριγωνάκια τα κάλαντα για τον Χριστούλη, είπε πολύ λυπημένος ο μικρός άγγελος και χάρτινα δάκρυα άρχισαν να πέφτουν από τα ζωγραφισμένα μάτια του. Μα πριν προλάβει να κρυώσει η καρδούλα του, άλλο ένα χέρι μπήκε μέσα στο κουτί.

Ήταν μικρό και στρουμπουλό και άρχισε να ψαχουλεύει το κουτί ανακατεύοντας το μπαμπάκι του πάτου τόσο, που ο άγγελος έκανε τούμπες. Ύστερα, έπιασε τον μικρό άγγελο που έστεκε, χωρίς την γιρλάντα, μόνος με το σκισμένο φτερό του. Κι όταν το χέρι τον σήκωσε, ο άγγελος, έστω και με ένα φτερό, πέταξε ψηλά κι αντίκρισε ένα μικρό παιδάκι, που ίσα ίσα στεκόταν στα ποδαράκια του και περπατούσε άτσαλα. Το μικρό παιδάκι με τον άγγελο στο τεντωμένο του χέρι έφτασε στραβοπατώντας τη γυναίκα με τα μπουκλωτά μαλλιά και της έδωσε τον άγγελο. -Θέλεις να τον βάλουμε κι αυτόν στο δέντρο; ρώτησε η γυναίκα. Το παιδάκι γέλασε τότε τόσο τρανταχτά και γλυκά, που ο μικρός άγγελος έπαψε πια να κρυώνει και μια μαγική θαλπωρή τον τύλιξε. Η γυναίκα πήρε τον μικρό άγγελο από το χεράκι του παιδιού, του τίναξε από πάνω του τα ανακατεμένα μπαμπάκια και με προσοχή κόλλησε το μισό φτερό που του έλειπε. Ύστερα, ανεβαίνοντας σε μια μεγάλη σκάλα τον έβαλε πιο ψηλά από τα άλλα στολίδια, πιο ψηλά ακόμα και από την γιρλάντα των έξι αγγέλων. Στην κορυφή του δέντρου!

Και καθώς το μικρό παιδάκι είδε τον άγγελο τόσο λαμπερό και όμορφο άρχισε να χτυπάει παλαμάκια και για μια στιγμή φάνηκε σε όλους πως ο μικρός άγγελος ζωντάνεψε κι έγινε ένας αληθινός άγγελος που είχε κατέβει από τον ουρανό για να αναγγείλει τη γέννηση του Χριστού. Κι εκεί απάνω ο μικρός άγγελος έζησε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που είχε ζήσει ποτέ του. Με μυρωδιές, με τραγούδια, με γέλια και παιχνίδια, μα και με κάτι ακόμα που έκανε τις γιορτινές μέρες πιο πλούσιες και πιο ζεστές.

Με αγάπη !!!  

Αφιερωμένο σέ εσάς ..καί στόν δικό σας Αγγελο !!
γιατί ολοι μας έχουμε έναν μικρό η μεγάλο Αγγελο !!

Καλά Χριστούγεννα


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

19 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

τι γλυκό που είναι αγαπημένη μου!
να μου λες ένα, να σου λέω και εγώ... μήπως και κοιμηθούμε ανθρώπινες ώρες επιτέλους!!!

χριστουγεννιάτικα φιλιά παραμυθογιαγιά-μαρουλένια!

Alma Libre είπε...

@ Λύχνε μου αγαπημένε .. χαχαχαα . πάρα πολύ σωστά τό έθεσες .. αλλά χλωμό καί πάλι έως νεφελώδες μού φαίνεται ...
αμα αρχίσουμε μέ τά παραμύθια .. τελειωμό δέν υά έχουμε ...
Φιλάκια αστεράτα .

Ανώνυμος είπε...

Τι συγκινητική και γλυκιά ιστορία...
Να'σαι καλά... δε σου εύχομαι ακομα, εμείς θα τα πούμε αύριο.
Φιλάκια

KANTHAR0S είπε...

Αυτά είναι. Πάντα τέτοια.

Υ.Γ. Εμένα ποιος θα με βγάλει από το κουτί;

Alma Libre είπε...

@Λουλουδάκι μου .. ναί μ,αρέσουν τά παραμύθια .. βλέπεις ..μεγάλωαα .. αλλά μόνο στά χρόνια ....
φιλάκια γλυκά .

Alma Libre είπε...

@ Kantharouli μου ..νά,σαι σίγουρος οτι τήν απάντηση τήν ξέρεις ..καί αυτή είναι η καλή σου ..Νεράιδα .
Φιλάκια ευαίσθητε μου ..

Ανώνυμος είπε...

Ομορφο και τρυφερο...

φιλακια καλη συνεχεαααααααα..

Evie είπε...

Καλά Χριστούγεννα και πάντα υγεία, ευτυχία και ευημερία, κι Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος 2011 !

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πολύ τρυφερό..

Αύριο θα σου πω τα κάλαντα...

ღ oneiremata ღ είπε...

Ελεύθερη Ψυχή, πολύ όμορφο παραμυθάκι και ταιριαστό, νομίζω πως τα Χριστούγεννα όλοι μας νοσταλγουμε τις τρυφερές οικογενειακές στιγμές γι' αυτό και οι ιστοριούλες αυτές μας συγκινούν τόσο...και το δικό μου δέντρο έχει στην κορυφή του έναν λευκό άγγελο, εδώ και χρόνια...και πάλι, μου αρέσει να δίνω ευχές τελικά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι αγάπη!!!

Ρεβεκκα είπε...

Πολυ συγκινητικο,οσο κ να μεγαλωσουνε τα παραμυθια παντα μας αγγιζουν κ μας κανουν παλι παιδια.Μαρα μου περασε απο το σπιτακι μου που εχω αφησει κατι για σενα.Φιλια κ καλα Χριστουγεννα.

Evil Chef είπε...

Πολύ όμορφο και τρυφερό !
Ο καθένας μας έχει κάπου μέσα του αυτόν τον άγγελο και ποτέ δεν είναι αργά να του ξαναδώσουμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει...
Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογενειά σου!!!!

Alma Libre είπε...

@ γλυκιά simone χαίρομαι πού σού άρεσε .Τήν καλημέρα μου καί Ομορφα Χριστούγεννα νά περάσεις .
φιλιά .

Alma Libre είπε...

@ Evie Σέ ευχαριστώ πολύ ,¨ευχομαι Ομορφα Χριστούγεννα .καί μιά Καλή Χρονιά , μέ υγεία καί αγάπη σέ σένα καί στήν οικογένεια σου .

Alma Libre είπε...

@ Αγαπημένη μου γιαγιά .. σέ ευχαριστώ ..
Θά περιμένω ..
Ζεστά φιλιά .

Alma Libre είπε...

@ γλυκά ღ oneiremata ღ . τίς δίνουμε τίς ευχές .. εε.. ε πού θά πάει .. τόσες φορές πού τίς δίνουμε .. στό τέλος κάποιες θά πιάσουν ..
Καλά Χριστούγεννα λοιπόν ,, μέ υγεία .. πολλή αγάπη . καί πολλά χαμόγελα σέ σένα καί στούς δικούς σου .
Φιλιά .

Alma Libre είπε...

@ Ρεβεκκα μου υπέροχη μαμά σέ ευχαριστώ πολύ . πέρασα .. τό πήρα .. καί πήρε τήν θέση του πού τού αξίζει .
Φιλιά γλυκά σέ σένα καί στά 2 σου αγγελάκια.

Alma Libre είπε...

@ Evil Chef γλυκέ μου , αυτός ο άγγελος σώζει τήν ψυχή μας . Χαρούμενα Χριστούγεννα σέ σένα καί σέ ολους οσους αγαπάς .
Σέ φιλώ .

mar9659 είπε...

★Ευτυχισμένα★ 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Χριστούγεννα★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門|Χρόνια Πολλά
ALMA Libre μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...