"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Happy Rebirthday: Αναδρομική έκθεση αφίσας για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση

Φωτό


health.in.gr
Αθήνα: Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνει αναδρομική έκθεση αφίσας υπό τον τίτλο Happy Rebirthday με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα, 1-10 Δεκεμβρίου.

Παρουσιάζονται 90 αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ Σχήμα + Χρώμα.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες .........


όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Οι αφίσες της έκθεσης αποτελούν το υλικό εικονογράφησης του ετήσιου ημερολογίου του ΚΕΘΕΑ για το 2011, το οποίο τυπώνεται στο ΚΕΘΕΑ Σχήμα + Χρώμα, την παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη των προγραμμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ.
Το ημερολόγιο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της έκθεσης.,γιά οποιον θέλει .

Χώρος: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)
Διάρκεια: 1-10 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 - 16:00 & Σάββατο 10:00 - 14:00
Απογεύματα: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30 - 21:00

Είσοδος ελεύθερη
Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση της Στοάς του Βιβλίου.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...