"Μη νοιάζεσαι αν σ ένα δρόμο περάσουν κι άλλοι , αφού πρώτα θά,χεις περάσει εσύ.
Αν χρειαστεί να τον ξαναπεράσεις , θα τον ξέρεις".

Αυτή η γωνιά αφιερώνεται
στήν μαμά μου Νίνα .



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

AIDS: «Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής»

Φωτό


health.in.gr
Αθήνα: Μια πρωτοποριακή καμπάνια για την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12), υλοποιούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, PRAKSIS και Κέντρο Ζωής.

Η εκστρατεία αυτή θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μπορεί και να σας προβληματίσει. Το σίγουρο όμως είναι πως θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια νεανική καμπάνια ενημέρωσης για το H.I.V./AIDS, που βασικό στόχο έχει την προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων, ακόμη και όσων νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αφορά.

Πλήθος εθελοντών, ανώνυμων και διασήμων φωτογραφήθηκαν και πρωταγωνίστησαν για να ενισχύσουν τα μηνύματα ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης γύρω από τον ιο HIV, που προκαλεί το AIDS καθώς και της καταπολέμησης του κοινωνικού στιγματισμού.

Παράλληλα, για το διάστημα 23 Νοεμβρίου μέχρι και την 22η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης, που απευθύνονται τόσο στον ελληνικό όσο και στον μεταναστευτικό πληθυσμό.

Η ιδιαιτερότητα της εκστρατείας αυτής έγκειται σε......




δύο σημεία: αγκαλιάζει όλους τους πληθυσμούς (γηγενής, μετανάστες, άτομα με αναπηρίες) και θα διατρέχει όλο το έτος ασταμάτητα. Γιατί η ενημέρωση δεν θα πρέπει να ξεκινά και να σταματά την 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS).

Με κεντρικό μήνυμα «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», η καμπάνια της PRAKSIS και του Κέντρου Ζωής εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.

«Το AIDS στο δυτικό κόσμο πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και ατομικής ευθύνης. Παρ' όλες τις ατέλειες και τις ελλείψεις που εντοπίζονται σε κεντρικό επίπεδο, την αποσπασματική ενημέρωση, τη διαπιστωμένη ανάγκη για μεγαλύτερες δαπάνες στα κέντρα πρόληψης και έρευνας, αλλά και κυρίως τη δυσκολία ελεύθερης πρόσβασης πληθυσμών στην εξέταση και στη φαρμακευτική αγωγή, ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες στο ζήτημα αυτό.
Με την φετινή καμπάνια επικεντρωνόμαστε τόσο στη χρήση του προφυλακτικού, ως μοναδικού αξιόπιστου μέσου πρόληψης αλλά, και κυρίως στην τακτική εξέταση, που μας αφορά όλους» τονίζει ο pρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.

Η εκστρατεία αυτή είναι σχεδιασμένη και προσανατολισμένη στην προώθηση μηνυμάτων για όλα τα άτομα ηλικίας από 15-35 ετών και για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Θεωρώντας ότι ήδη υπάρχει ένα πολυπολιτισμικό παζλ εθνοτήτων και διαφορετικών χωρών προέλευσης, η καμπάνια θα είναι μεταφρασμένη σε 12 διαφορετικές γλώσσες ενώ ταυτόχρονα τα οπτικοακουστικά μηνύματα (ενημερωτικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα) θα προωθηθούν ταυτόχρονα όχι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αλλά και στις κοινότητες των ίδιων των μεταναστών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν τόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και από εθελοντές των οργανώσεών μας προκειμένου η ενημέρωση αυτή να μην είναι adhoc αλλά να έχει διάρκεια και πολλαπλασιαστική εμβέλεια.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν διάρκεια ενός μήνα (με κεντρικό άξονα την 1η Δεκεμβρίου, αλλά και το επικοινωνιακό μέρος της καμπάνιας το οποίο θα έχει διάρκεια τριών μηνών, θα λαμβάνουν χώρα και θα προσανατολίζονται στην προσέγγιση των πληθυσμών με τρόπο διαδραστικό, προτείνοντας έτσι μια διαφορετική οπτική της διάδοσης των μηνυμάτων, τα οποία θα προωθούνται όχι μόνο με έντυπο υλικό αλλά και με την χρήση της νέας τεχνολογίας.

«Η καμπάνια που η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής έχουν ήδη σχεδιάσει και προγραμματίσει, αφορά τόσο στην ένωση των δυνάμεων των δύο αυτών φορέων προκειμένου να προβούν σε μία συνδυαστική εκστρατεία που θα περιλαμβάνει την ενημέρωση, πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, αλλά και προτροπή αυτών που δεν έχουν εξεταστεί για τον HIV προκειμένου να το κάνουν. Επίσης, η εκστρατεία αυτή θα στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού», επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Ζωής, Παναγιώτης Βότσης.

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Free Hugs με γνωστούς ηθοποιούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, αθλητές κ. ά., πορεία ενημέρωσης με τη συνοδεία κρουστών στο κέντρο της Αθήνας, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Κρήτη καθώς και σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ της χώρας.

Η εκστρατεία επίσης, συνδιοργανώνει με το Screw και το Enola, το Fuck aids στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1 και 2 Δεκεμβρίου με δρώμενα, ομιλίες στο Ολύμπιον και συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκστρατεία: «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», υποστηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και καλό θα ήταν όλοι μας, να μη ρίχνουμε όλο μας το βάρος σε τέτοια θέματα μόνο την 1η Δεκέμβρη αλλά κάθε μέρα.
Καλό βράδυ ελεύθερη ψυχή μου :)

Alma Libre είπε...

@Λουλουδάκι μου ,γιά αυτό ,τό έβαλα,από τώρα.
σέ ευχαριστώ.
Φιλάααακια .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...